Voor de Jeugd


KINDERVERHAAL bij de gelijkenis van de talenten Mat. 25 vers 14-30

Drie cadeautjes

In een klein landje ver weg woonde een verschrikkelijk rijke koning. Zijn vrouw, de koningin, was lang geleden gestorven maar hij had drie hele lieve dochters, die vreselijk veel van hem hielden en hij van hen.

Op een dag riep hij zijn drie dochters, de prinsessen bij hem en vertelde hen dat hij helaas op reis moest ver weg, voor zaken. Dat vonden ze helemaal niet leuk dat hun vader wegging. Het was altijd heel gezellig samen. Ze zouden hem missen.

Daarom gaf hij hun alle drie een klein cadeautje, heel mooi ingepakt. Hij zei: zo kunnen jullie niet vergeten dat ik van jullie houd!

Toen hun vader weg gegaan was kon prinses nummer één niet wachten om haar cadeautje uit te pakken: wat zou er in zitten? Een prachtig fluit en ze begon er op te spelen. Eerst klonk het niet zo goed, maar elke dag ging het beter. Als ze speelde verdween het verdriet dat haar vader weg was. Ze werd er vrolijk en sterk van en soms kwam prinses nummer twee langs die vond de fluit muziek steeds mooier klinken, net of hun vader een beetje bij hen was. Maar prinses nummer drie kwam nooit langs.

Ook prinses nummer twee kon niet wachten met uitpakken van haar cadeautje. Ze vond tubes verf in de prachtigste kleuren en ze sloeg aan het schilderen. In het begin was het wel moeilijk, het leek nergens op, de kleuren waren nog somber. Maar steeds mooiere kleurrijke schilderijen toverde ze te voorschijn. Daar werd ze vrolijk van en ze hing haar kamer er vol mee en prinses één kwam langs en wilde ze ook in haar kamer.

Maar prinses nummer drie die kwam nooit langs. Ze keek er niet naar en zat maar stil in een hoekje. Ze miste hem en met het cadeautje in haar hand geklemd verlangde ze naar haar vader. Ze dacht er niet eens aan het uit te pakken. Eindelijk kwam hun vader, de koning, weer thuis. Prinses nummer één speelde heerlijk vrolijke muziek voor hem op haar fluit. Wat was ze blij dat hij er weer was. Prinses nummer twee had het hele paleis versierd met fantastische kleurrijke schilderijen. Wat zag het er mooi uit, wat was ze blij!

En prinses nummer drie? Die werd nog verdrietiger dan ze de hele tijd al geweest was. Nu was haar vader terug, maar zij had niets vrolijks en moois om hem te verwelkomen. Haar cadeautje had ze immers nooit uitgepakt…..

 

Reacties zijn gesloten.