Van de predikant

David Schiethart is mijn naam en vanaf maart ben ik uw waarnemend predikant, ook wel ambulant predikant. Dat ben ik voorlopig voor een jaar en ik zal er door-de-weeks zijn op donderdag en vrijdag en in het weekend op zondag. Mijn verlangen is om zeg maar één keer per maand de dienst te leiden. Voor dat laatste moet nog wat geschoven worden met voorgangers, maar dat komt vast goed.

Ik zie uit naar het komende jaar. Haastrecht is een prachtig dorp in een mooie omgeving.

De kennismakingsgesprekken met het moderamen en de kerkenraad alsmede de ontmoeting met collega Joas van der Schoot waren heel prettig. Ach ja, als de mensen van het kerkbestuur aardig zijn, dan zullen de andere gemeenteleden dat ook wel zijn. En ook al is het onbelangrijk, ik vind het toch bijzonder dat mijn vader ook waarnemer is geweest in Haastrecht, maar dat is circa 65 jaar geleden. Niet als waarnemend dominee maar als waarnemend huisarts. Hij heeft er veel bevallingen gedaan.

De eerste dagen van de week ben ik in Delft. Daar werk ik als studentenpredikant voor aankomend ingenieurs en zet ik mij in voor de gemeenschapsvorming op de campus van de Technische Universiteit. Ik spreek daar veel jonge mensen uit binnen- en buitenland, maar ook docenten en hoogleraren. Het kan dan zomaar gebeuren dat ik iemand ontmoet die mij enthousiast vertelt over het ontwerp van een maanlander, over een nieuw koolstofmateriaal om vliegtuigen van te bouwen, of over het ontwerp van een klimaat-neutraal woonhuis. Maar ook verdriet komt daar op mijn bord. Samen met mijn collega’s begeleid ik studenten die in rouw zijn na het verlies van een familielid of medestudent. Ook trainen we studenten in groepsvorming en leiderschap. Zo helpen we jonge mensen in hun weg naar volwassenheid. Boeiend en inspirerend werk. En tot slot, het komende jaar zal ik een paar keer voor conferentiebezoek in het buitenland zijn. Ik compenseer deze dagen en zal op een ander moment ook in het begin van de week in Haastrecht zijn.

Ik zie ernaar uit om bij u te komen werken. En nu ik u toch spreek, ik zal van donderdag op vrijdag in Haastrecht overnachten. U begrijpt, ik moet dan ook donderdagavond ergens eten. In het verleden ben ik waarnemend predikant geweest in onder andere Boskoop, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Daar at ik iedere donderdagavond bij gemeenteleden, steeds bij iemand anders. Als u er geen bezwaar tegen hebt dat ik ook bij u een keertje aanschuif aan de (keuken)tafel, dan eet ik op donderdag graag een hapje met u mee.

Ik zie ernaar uit u te gaan ontmoeten!

David Schiethart, getrouwd met Margot Berends, (Margot is theoloog en schrijfster van De Bèbel op ze Haags) en vader van Theodoor (23) en Violet (21). Wij wonen in Den Haag.

Werktijden: donderdag overdag en ’s-avonds, vrijdag overdag

Tel. 06 – 53 58 71 29

schiethart@planet.nl

 

               

Reacties zijn gesloten.