Acties

Adventscollecte 27 november

Onze kerk in actie tegen kinderarbeid in Colombia

In de achterstandswijken van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá groeien veel kinderen op in een onveilige omgeving met geweld en drugs(criminaliteit). Talloze kinderen helpen hun ouders na schooltijd op de markt of in de vuilnis. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie, die deze kinderen allerlei activiteiten biedt en hen weerbaar maakt. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.

Het centrum is voor 100 kinderen en minderjarige jongeren een veilige haven te midden van een omgeving vol armoede, geweld en (drugs)criminaliteit. Kinderen leren prachtige producten van papier maken (filigraan) en leren groenten verbouwen in de moestuin op het dakterras van het gebouw. Ieder jaar kunnen 45 jongeren een koksopleiding van een half jaar volgen, waarin ze leren koken met gezonde Colombiaanse producten. De medewerkers leggen ook contacten met hun ouders, verzorgers, leraren.

Je zult als kind maar opgroeien in een onveilige wijk met veel geweld en criminaliteit, zoals drugshandel. In onze grote steden hebben we ook achterstandswijken waar kinderen extra aandacht nodig hebben, maar in Colombia is dat nog veel erger. Veel kinderen staan er alleen voor, omdat hun ouders te hard moeten werken om de eindjes aan elkaar te knopen. In de hoofdstad Bogotá is een christelijke organisatie die dit soort kinderen een veilige haven biedt. Het zijn kinderen die vaak voor of na schooltijd voor geld op de markt werken of vuilnis sorteren. 

 

 

 Reacties zijn gesloten.