De Kerk


 

Het Kerkgebouw

Het gebouw staat een beetje verscholen achter de bijzalen, maar het   (klokkenloze) kerktorentje maakt toch duidelijk dat hier een kerk staat.

In mei 1960 is de eerste steen van het kerkgebouw gelegd door de   toenmalige predikant, Ds. Lensink. In de hal van de kerk is de steen met inscriptie nog te zien. Misschien hebt u de Gereformeerde kerk van Moordrecht wel eens bekeken en is het u opgevallen hoezeer die op de onze lijkt. Dat klopt, want beide kerken zijn gebouwd door de firma Vink uit Moordrecht.

De kerkzaal is van het eenvoudige rechthoekige zaaltype.

De kerk heeft weinig decoratie, des te opvallender zijn de glas-in-lood ruiten: de benedenramen bevatten eenvoudige voorstellingen van bijbelse gelijkenissen; de bovenramen zijn enkel gekleurd. Het ruwe leisteen kruis voor in de kerk is gemaakt door een gemeentelid, kunstenares mevr. Groen.

De laatste jaren heeft het interieur van de kerk een vernieuwing ondergaan   een nieuwe balustrade voor het orgel; frisse kleuren, en een ruimer liturgisch centrum. Daarnaast is de gehele benedenverdieping van het verenigingsgebouw gerenoveerd, waarbij alleen de buitenmuren zijn blijven staan.

Reacties zijn gesloten.