Actueel

Zondag 3 december

Zondag 3 december gaan voor in de dienst: 
10:00 uur ds. J. v.d. Schoot        1e Advent in de Hervormde kerk

19:00 uurds. M. van der Giessen, Krimpen a.d. IJssel

 

Oproep:

Voorlopig zal ik de web-site bijhouden. Wanneer er een ander gevonden kan worden, zal ik deze taak overdragen. Er zal echter copy moeten komen vanuit de verenigingen, commissies, kerkenraad en clubs.

Kees Verhoog

 

Gedachtenisdienst

 
Afgelopen zondag was het de laatste zondag van het kerkelijk jaar.
Naar protestants gebruik worden op de laatste zondag van november de gemeenteleden herdacht die dit jaar gestorven zijn in kerkelijke kring of in persoonlijke kring.
Ze worden bij name genoemd en bij elke naam wordt een kaars aangestoken. Iedereen is welkom, ook wie de kerkgang niet zo gewend is.
De dienst werd voorgegaan door Ds. H. de Leede en er werd gezongen door de zanggroep van de kerk.
 
Niemand leeft voor zichzelf,
niemand sterft voor zichzelf
Wij leven en sterven voor God onze Heer
aan Hem behoren wij toe.
 
In de prachtige liturgische schikking, gemaakt door Annette Bos, is een kruis te zien met een lauwerkrans en een kaars.
De verbeelding van de overwinning (lauwerkrans) op de dood.
In Christus gestorven en opgestaan, hen die ons voorgingen (kaars).
Het kruis en de kaars staan te midden van chrysanten en asters. In de volksmond heten zij aller heiligen bloemen.
Uitlopend uit het stuk komen ranken van klimop welke staan voor trouw van God. Tussen deze ranken veel waxinelichtjes voor een ieder die we herinneren.
 

                                                                                             

 

Levende Adventskalender 2023

Ieder jaar gaan we in de Advent elke dag een stap dichter naar Kerst. Ook dit jaar  willen we, als leden van de Hervormde gemeente en Gereformeerde kerk van Haastrecht, dagelijks een deur open zetten. Die opzet was vorig jaar een groot succes! Achter elke deur is er een verrassende activiteit die gelegenheid biedt elkaar te ontmoeten en SAMEN op weg te gaan naar Kerst.

Wij zijn op zoek naar mensen die in de periode 4 tot en met 23 december hun deur op één dag een half uur open willen zetten. In principe van 19.00 tot 19.30 uur. Maar we willen ook de deuren, in nader overleg, soms ‘s middags openen. Het gaat om alle dagen in genoemde periode met uitzondering van de zondagen.

Wie meedoet kiest zelf een verrassing voor de bezoekers. Het kan een Kerstverhaal zijn, het zingen van liederen, samen musiceren, een boeiende hobby waarover iets te vertellen of te beluisteren valt, het schrijven van een kaart of een brief voor Amnesty International, een mooi gesprek of gewoon wat gezelligheid enz. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. En natuurlijk kunnen ook kinderen en kleinkinderen mee doen en zijn gasten die door kerkleden worden meegebracht, hartelijk welkom!

Als u zich aanmeldt is het nog niet nodig precies te omschrijven hoe uw activiteit zal zijn. Wel vragen wij u aan te geven waaraan ongeveer gedacht wordt. U kunt daarbij kiezen uit de categorieën: creatief, muziek, spel, gesprek, ontmoeting of een inzet voor een goed doel. En als u voorkeur heeft voor een bepaalde dag van de week horen wij dat graag.

Wilt u meedoen? Geef u dan uiterlijk 12 november op bij Annemieke en Laurens Bosman ( (0182-503953 of lwjbosman@gmail.com) of bij Alie en Dirk Bijl ( 06- 53751655 of aliedirk@gmail.com).

Als u eerst wilt overleggen of vragen heeft zijn zij hiervoor bereikbaar. Opgeven kan ook via de lijsten in beide kerkgebouwen. Na aanmelding wordt contact opgenomen voor overleg en informatie.

 

Privacystatement

Het privacystatement van de gereformeerde kerk Haastrecht is geactualiseerd.

Klik hier voor de volledige ZondagsbriefVoor de Protestantse Kerk in Nederland en haar gemeenten is privacy en een veilige omgeving van groot belang. De Protestantse Kerk in Nederland en haar gemeenten zijn volgens de kerkorde geroepen tot dienst aan de wereld waarin omzien naar elkaar, betrokkenheid met elkaar en het vormen van een gemeenschap belangrijke pijlers zijn. De kerk is er voor iedereen. Ook zij die geen lid zijn van de kerk mogen meedoen, pastoraat of diaconale hulp ontvangen en op andere wijze participeren in de Protestantse Kerk in Nederland, haar gemeenten en andere organisatievormen.
Deze privacyverklaring is bedoeld om informatie te geven over het gebruik van persoonsgegevens. Daarnaast geeft deze verklaring inzicht in de doelen en grondslagen van gegevensverwerking binnen de kerk. Betrokkenen kunnen in deze verklaring lezen welke persoonsgegevens worden verwerkt. Deze verklaring beschrijft tevens de rechten die een betrokkene met betrekking tot de verwerking van zijn of haar persoonsgegevens heeft en wie daarvoor de contactpersoon bij de kerk is.

Het volledige geactualiseerde privacystatement vindt u hier.

Reacties zijn gesloten.